• Is kinderyoga voor alle kinderen Eindhoven

Ouder & kind yoga

Als je samen gaat voetballen weet je wat je kunt verwachten. maar kinderyoga? met mijn kind? Hoe gaat dat dan? Yoga is al steeds bekender geworden in onze westerse cultuur. Er zijn talloze vormen van yoga en voor iedereen is er wel een passende vorm. Kinderyoga staat nog in de startblokken, maar groeit snel in populariteit. Een mooie manier om te onderzoeken of kinderyoga wat voor jouw kind is, zijn ouder&kind lessen. Hierin kun je samen met jouw kind de oefeningen ervaren.

Inmiddels heb ik meerdere workshops gegeven aan ouders met hun kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. Het plezier staat voorop, het mooie contact wat je samen maakt is waardevol.

In ons drukke bestaan, onze telefoons op scherp, werk, school, sporten… De echte tijd die we voor elkaar hebben is vaak kort. Niet dat we dat niet willen, maar er MOET vaak zoveel. Door yoga met jouw kind te doen maken jullie echt contact, ook zonder woorden, in spelvorm. het is elke keer weer mooi om te zien hoe het kind in ons volwassenen naar boven komt tijdens zo’n les. Voor ons leuk, maar de kinderen genieten daar echt van. Echt samen zijn. Je hoeft ook echt geen ervaren yogi te zijn om deze oefeningen met jouw kind te doen. Spelenderwijs maken jullie kennis met de voordelen van kinderyoga.Vaders die vooraf zeggen dat ze echt niet lenig zijn, of moeders die zich verontschuldigen dat ze in tijden niets aan sport hebben gedaan, het maakt niets uit. Jouw kind geniet en kijkt niet naar je prestaties, maar naar het plezier dat jullie samen beleven. Zelfs oma’s deden mee!

Mijn kinderen vragen mij regelmatig om een “rugverhaal” een vorm van massage waarbij je het verhaal uitbeeld met strelingen over elkaars rug. Zo’n massage is een favoriet onderdeel van de ouder&kind yoga. Waarom? Aanraking is het belangrijkste wat er is. Positieve aanraking hebben we nodig om sterk en weerbaar te zijn, zelfvertrouwen te krijgen en onze grenzen te herkennen. Hierbij is leren geven net zo belangrijk als ontvangen. een mooi alternatief voor zomaar knuffelen dus. Zeker voor kinderen die knuffelen zelf minder prettig vinden.

Dus lieve ouders, probeer het eens. Laat het kind in jou naar buiten en kijk naar jouw kind, dat geniet en opgaat in het verhaal, de bewegingen en zich ontspant.